Dneska jsem na youtube narazil na nový singl Lady Gaga. Jmenuje se Judas a zpívá se v něm o Jidášovi. Mnozí z nás se jistě už s touto kreaturou setkali a snad jste jako většina veřejnosti přesvědčeni, že chce "jenom" šokovat. Já osobně si to nemyslím z několika důvodů. Pozornost, kterou by měla posluchače/diváky upoutat, si už získala tato "dáma" dávno. Vzhledem k tomu, že používání symbolů jak v textu tak obraze se nevyhne žádné její písničce, můžeme číst mezi řádky už dva roky. Náznaky a szmboly jsou obecně v populární kultuře jedním z prvků, které nejvíce ovlivňují lidské podvědomí. Ne však v téhle konkrétní písničce, protože tam to máme všechno jako na dlani. Čtení mezi řádky netřeba. Singl vyšel okolo velikonoc, což by podle mne nemělo pobouřit pouze katolíky.

"Before its release, the Catholic League's president Bill Donahue criticized the music video for its portrayal of Gaga as Mary Magdalene. He spoke exclusively toHollywoodLife.com about Gaga’s focus on Judas and Mary Magdalene, calling Gaga "increasingly irrelevant" compared to people with "real talent," and attacking her for seemingly purposefully debuting the song and video close to Holy Week andEaster."

http://en.wikipedia.org/wiki/Judas_(song)

Já si osobně myslím, že se nejedná o prvoplánovou provokaci. Z výše uvedených souvislostí a dalších vjemů jsem získal hluboké přesvědčení, že se jedná o vědomé odmítnutí Krista a prachsprosté rouhání.

Jako křesťané bychom měli být ostražití a umění pečlivě studovat. Snažit se rozlišit, kdy je přípustné do svého srdce a sluchátek pustit určitého autora, a kdy se máme otočit zády a své okolí informovat o nebezpečí.

Děkuji, že čtete můj článek a pokud budete mít nějaký podnět na toto téma, neváhejte mne informovat prostřednictvím vzkazu.