Nevěřím

Nevěřím tomu, že jsou lidé hloupí. Nevěřím tomu, že stát je tu od toho, aby nám věčně přikazoval co máme, nebo nemáme dělat. Nevěřím tomu, že stálé zvyšování daní zlepší náš státní rozpočet. Nevěřím v samospásnost jednotného měnového, bankovního a regulačního systému Evropské Unie a nevěřím ve federaci Evorpských států která se chystá. (Naprosto mimo pozornost hlavního společenského dění.)

 

Politické věřím

Věřím v Ježíše Krista, spasitele, který nás volá ke svobodě. Věřím, že církevní představitelé ví moc dobře o čem mluví, když zmiňují princip subsidiarity, zvláště v kontextu dnešní doby, kdy vidíme, jak je soustavně porušován. Věřím, že člověk má zodpovědnost v první řadě sám za sebe a podle toho by se měl i chovat. Věřím, že dobří vládci jsou i mezi lidmi nevěřícími a věřím, že mnoho dobrých nevěřících lidí se řídí svým svědomím. (které je hlasem Božím)

 

Kdo má mou důvěru

Věřím, že nejlepšími politiky jsou lidé, kteří od srdce politiku nenávidí. Uvedu několik příkladů.

Nigel Farage (předseda United Kingdom Independence Party) hlasitý kritik evropské unie uvnitř evropského parlamentu se při jedné své promluvě přiznal, že by všechny tam nejraději připravil o práci. Hnusí se mu představa, že by měli v Bruselu rozhodovat za lidi tisíce kilometrů daleko. Nelíbí se mu aristokratický přístup nevolených komisařů a potentátů unie a je za to velmi ostrakizován.

Americký senátor Ron Paul (Republican party, TX) je letošním neúspěšným kandidátem na prezidenta. Je velikým zastáncem ústavy a více než o právech a zákonech mluví o jejich rušení a o snižování vlivu státních institucí na zdravotnictví, vzdělání a regulaci trhu. Před koncem kampaně úspěšně protlačil zákon o auditu FEDu (to je americký rezervní bankovní systém, nad kterým neexistuje žádná kontrola a který právě teď tiskne nekryté peníze). Ve svých názorech je naprosto konzistentní a jeho hlasování v senátu jsou toho příkladem. Když se ho redaktoři zeptali, proč chce být prezidentem, řekl, že prezidentem být nechce, vlastně že politiku nemá rád. Ale že ho k tomu donutily okolnosti.

 

Losnu, nebo Mažňáka

Rozhodl jsem se, že budu volit, propagovat a podporovat stranu Svobodných občanů. Splňuje všechny mé požadavky výše jmenované s jedinou výhradou, a tou je, že se hlásí k Masarykovskému odkazu. Ale z toho já slevím, protože já nemám za zlé, když někdo vzhlíží k uměle vytvořenému mediálnímu obrazu hrdiny. To je vina médií, které špatně interpretují historii a vina porevolučních autorů učebnic, že místo toho, aby hodnotili Masryka objektivně, z extrému komunistického stínu zavržení ho oděli do hávu zářícího 'tatíčka'.

 

Závěrem

Buďte sví, nenechte si doma, ve farnosti, v práci, na Signálech vtloukat do hlavy, která strana je ta správná. Zkoumejte pečlivě kandidátky ve vašem kraji a nerozhodujte se jen na základě slibů, ale i činů. A hlavně se modlete za politiky, aby žili v bázni a úctě ke Sv. Václavovi, našemu patronovi a přimlouvejte se u Sv. Tomáše Mora, patrona všech politiků. A jděte k volbám!